Цвијановић: Смрћу Арија Ливнеа Српска изгубила великог пријатеља

10.09.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици преминулог сенатора Републике Српске, предсједника Јеврејског културног центра и дугогодишњег специјалног представника и шефа Привредног представништа Републике Српске у Израелу Арија Ливнеа, истакавши да је његовом смрћу Српска изгубила великог пријатеља и изузетног човјека.

– Са великом тугом и жаљењем примила сам вијест о смрти Арија Ливнеа. Иза свачијег одласка остаје празнина, а када оду највећи, ту празнину је тешко попунити. Ари Ливне је један од таквих – истакла је Цвијановић.

Предсједница Српске је нагласила да је Република Српска изгубила изузетну личност и великог човјека који је кроз свој богат, али и тежак живот, обављајући многе дужности, небројено пута показао и доказао да је пријатељ нашег народа и поштовалац Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

– Успомена на, бићу слободна да кажем, нашег чика Арија, остаће заувијек сачувана у срцима његове породице, као и свих нас који смо имали част да га познајемо, волимо и поштујемо – навела је предсједница Републике у телеграму саучешћа.

Цвијановић је изразе поштовања и најдубљег саучешћа породици Ливне упутила у име грађана Републике Српске и у своје име.

Предсједник Јеврејског културног центра и дугогодишњи специјални представник и шеф Привредног представништа Републике Српске у Израелу Арие Ливне умро је у Јерусалиму у 99. години.

Архива