Цвијановић: Српска нема партнера и саговорника у ФБиХ

22.08.2020 Актуелно

Цвијановић је истакла да постоји начин да се ствари у БиХ покрену напријед и да је Република Српска партнер свима који хоће да разговарају и сарађујују, али да нема саговорника ни партнера у Федерацији БиХ.

– Сваки пут када имате неку фракцију у СДА која је дигла главу против Бакира Изетбеговића он изађе и прича да је лоше финансијско стање у Републици Српској. Како је лоше? Па, вратите новац који нам дугујете. Ви сте нама дужни милијарду и двије, три стотине милиона КМ само по основу пензија које смо ми исплаћивали. Ви сте толико нехумани да сте људе, који су сав свој радни вијек провели у ФБиХ и зарадили пензије, избацили из Федерације и још нећете да им исплаћујете пензије – рекла је предсједица Републике за АТВ.

Она је упитала како Српска може да исплаћује свима, а из ФБиХ причају да је лоше финансијско стање у Српској.

Цвијановиће је истакла да сваки пут пред неки конгрес СДА, пред неку њихову драму или неку групу која је дигла глас против породице Изетбеговић, изађе Бакир Изетбеговић на конференцију за новинаре и прича да ништа не ваља у Српској.

– То је све нездраво, болесно. Ви немате саговорника ни за једну тему у БиХ и жалим што је то тако. БиХ би могла бити успјешна да се поштује Устав и изворни Дејтонски споразум, али сада смо, нажалост, безуспјешни и невидљиви. Нико више не сматра БиХ озбиљно и сви гледају на њу као на неку тракавицу која ће се тако вући и даље – оцијенила је предсједница Српске.

Она је нагласила да је проблем што Српска нема саговорника да се нешто у БиХ резонски рјешава, додавши да је све закопчано као тијесна кошуља.

– Њима је резонски да се све рјешава на нивоу БиХ без ентитета па макар сви грађани у Српској и ФБиХ били гладни и жедни. Кад кажеш да неко питање није надлежност БиХ, већ ентитета одмах изађу и кажу „ти рушиш државу“. Ако желиш да поштујеш Устав, они кажу рушиш државу, па то је болесно – закључила је предсједница Српске.

Архива