Додик: Требиње је српски град, али је отворено за све који желе да тамо дођу

26.07.2020 Актуелно

Он је истакао да је аеродром у Требињу извјестан, да је и раније било неких прича о томе, то се не може спријечити. Додик је оцијенио да плакат који је освануо на улазу у Требињу „Добро дошли у најљепши српски град“, одраз патриотизма.

Додик је напоменуо да су Турци за 500 година владавине успјели да у Требињу направе само један мостић у Требињу, те поновио како је тамо у протеклом рату СДА направила етничко чишћење муслимана о чему постоје писани документ.

– Какав босанскохерцеговачки град, није све БиХ – рекао је Додик за Телевизију Пинк указао да је Сарајево некада имало 150.000 Срба, а данас их је тамо 8.000.

Према његовим ријечима, то је вјештачка тема која је наметнута из Сарајева јер су били бијесни због посјете предсједника Србије Александра Вучића Републици Српској гдје је увијек радо виђен гост.

Додик је истакао важност материјалне помоћи Србије коју пружа Републици Српској, али да је важнији осјећај људи из Српске да је ту Србија.

Он је истакао да су сви заједнички пројекти Српске и Србије важни, као што је ауто-пут, аеродром у Требињу, градња вртића, школа, амбуланти. Додик је истакао да Република Српска није требало да остане у БиХ.

Архива