Предсједник Кине захвалио Додику на подршци

12.06.2020 Актуелно

У писму захвалности предсједник Кине је нагласио да разумије и подржава питања од виталног интереса, додавши да међусобно политичко повјерење треба непрекидно јачати.

Наводећи да од почетка године постоји сарадња Кине и БиХ у борби против пандемије ковида-19, Си је нагласио да су он и српски члан Предсједништва размијенили писма и постигли консензус о јачању сарадње у области биотехничке фармације и јавног здравства.

– Посебну пажњу посвећујем развоју билатералне сарадње и спреман сам да, заједно са Вама, улажем напоре у јачању и изградњи „Појаса и пута“, заштите међународне правде, основних начела међународних односа, те да заједно промовишемо изградњу друштва заједничке будућности човјечанства – нагласио је предсједник Кине у писму упућеном српском члану Предсједништва БиХ.

Српски члан Предсједништва Милорад Додик упутио је 4. јуна писмо подршке предсједнику Кине Си Ђинпингу и руководству те земље поводом усвајања законских рјешења с циљем унапређења националне безбједности у Специјалном административном региону Хонгконг.

Архива