Додик – Стевандић: Наставити стратешку сарадњу и партнерство странака

21.05.2020 Актуелно

Додик је данас новинарима у Бањалуци гдје је као гост присуствовао сједници Предсједништва Уједињене Српске, рекао да је Уједињена Српска сигуран партнер СНСД-а и странка која подржава политике Владе Српске.

– А на нивоу БиХ су такође са нама. Заинтересовани смо за дугорочну сарадњу и заједничко дјеловање са Уједињеном Српском и другим члановима владајуће коалиције – рекао је Додик и додао да је постојање ове странке у политичком животу неупитно.

Он је рекао да је на сједници Предсједништва Уједињене Српске са руководством те странке, која је добар коалициони партнер, говорио о темама заједничког дјеловања.

– У нашим односима постоје нека мјеста која треба до краја разријешити у вези са реализацијом коалиционог споразума, те да осмислимо политике везане за изборе који ће се одржати, као и да већ сада размишљамо шта нас чека на општим изборима. Мој долазак на сједницу Предсједништва је израз захвалности за све што је Уједињена Српска учинила у протеклом времену, а то ћу учинити и када је ријеч о другим странкама коалиције – рекао је Додик.

Он је навео да само заједнички рад и препознавање глобалних политика може да окупи све око статуса Српске.

– Вјерујем да остајемо привржени том циљу. Само што веће политичко јединство у оквиру Српске може дати гаранције за њену одрживост и стабилност – рекао је Додик.

Лидер СНСД-а је додао да је сарадња са Уједињеном Српском добра и да ће бити још боља, те да ће Уједињена Српска бити у власти у свим локалним заједницама гдје буде имала одборнике након избора. Он је рекао да се још не зна када ће бити локални избори, те да сада постоје проблеми око финансирања избора, као и са ЦИК-ом БиХ који је изабран незаконито.

Додик је рекао да се због начина нелегалног избора ЦИК-а може десити да читав изборни процес буде нелегитиман. Он је додао да СНСД има своје политичке бастионе и да је освојио многе опозиционе међу којима је и Добој.

– Данас ћемо, вјерујем, ријешити проблем Бијељине – поручио је Додик.

Стевандић је рекао да је са Додиком разговарао о стратешким интересима и могућностима спровођења политика Републике Српске у том ентитету и на нивоу БиХ.

Он је истакао да је партнерство двије странке стратешко и да имају готово идентично виђење позиције Српске у БиХ, као и геополитичко усмјерење, те да ће сарадња странака бити манифестована и на наредним локалним изборима.

Архива