Додик: Неприхватљиво да власт користи силу против цркве и вјерника

13.05.2020 Актуелно

– Ово је додатни удар на СПЦ који доказује да црногорска држава има једини план, а то је да девастира СПЦ на простору Црне Горе – изјавио је Додик новинарима, коментаришући хапшење Његовог преосвештенства епископа будимљанско-никшићком Јоаникија и седморице свештеника СПЦ у Црној Гори.

Српски члан Предсједништва БиХ оцијенио је да ће Црна Гора морати да се суочи са огромном вољом народа који се и у условима епидемије вируса корона бори за своју цркву и њене светиње и имовину.

Он је рекао да се плаши да црногорска власт није ништа научила из лекције о наметању закона о одузимању црквене имовине у Црној Гори, који би требало да буде укинут.

– Они су напросто отишли корак даље, затварајући владику и седам његових свештеника. У сваком случају, то је непрохватљиво – нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва оцијенио је да је епидемија вируса корона само изговор за дрско понашање црногорских власти и њихов обрачун са народом, СПЦ и вјерницима у Црној Гори.

Додик је рекао да је данас разговарао са Његовом светости патријархом српским Иринејем, те да му је пренио да је овакво понашање црногорске власти јединствен случај у Европи, која је такође захваћена епидемијом вируса корона, па се нигдје не дешавају хапшења свештеника.

Архива