Српска обезбијеђена свим медицинским средствима

18.04.2020 Актуелно

Додик је рекао да је обезбијеђено пет милиона рукавица, четири и по милиона маски, заштитне наочаре, одијела, довољан број респиратора.

Истакао је да нема ниједног медицинског центра у Српској гдје је пацијент дошао, а да није збринут како треба.

Навео је да су сви пацијенти које је требало збринути – збринути, да су добили љекарску пажњу и третман који је исти за све, те указао и да је велики број људи тестиран.

Додик је истакао оправданост новчане подршке здравственим радницима, рекавши да ће се послије 10. маја бити у прилици да се види како помоћи другима који су дали допринос у борби против вируса корона, као што су медији и други.

Додик је најавио да наредне седмице стиже помоћ из Србије, гдје је недавно ишао, истакавши да су неосноване критике упућене њему због чега није у карантину.

Додик је изразио саучешће поводом смрти три члана једне породице из Бањалуке, који су преминули усљед инфекције вирусом корона, рекавши да је учињено све што се могло да се то спријечи.

– Једна тешка ситуација, све што смо могли, учинили смо. Нико то није желио. Људи у медицинском центру су даноноћно радили да помогну и њима и осталима који се тамо лијече – рекао је он.

Архива