Предсједница Српске донијела пет уредби са законском снагом

30.04.2020 Актуелно

Из Кабинета предсједнице саопштено је да је Цвијановићева донијела сљедеће уредбе:

1. Уредбу са законском снагом о допунама Закона о социјалној заштити

2. Уредбу са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести

3. Уредбу са законском снагом о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој за финансирање „Хитног пројекта КОВИД-19 за БиХ“

4. Уредбу са законском снагом о измјенама и допунама Закона о посебном поступку експропријације ради изградње ауто – пута Коридор 5Ц кроз Републику Српску и изградње дионице ауто-пута „9 јануар“ Бањалука-Добој

5. Уредбу са законском снагом о допунама Закона о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута и гасовода дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача.

Наведене уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

Доношењу наведених уредби претходио је састанак одржан путем видео линка на којем су образложење дали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министарка финансија Зора Видовић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и директорка Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић.

На састанку су учествовали предсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник скупштинског Одбора за уставна питања Недељко Чубриловић и предсједница Законодавног одбора у НСРС Душица Шолаја.

Архива