Народно позориште ће увијек имати подршку институција Српске

09.03.2020 Актуелно

Овом приликом је разговарала са директором ове културне институције Ненадом Новаковићем.

Цвијановићева је истакла да ће Народно позориште увијек имати подршку институција Српске, посебно цијенећи значај ове културне установе која је једно од обиљежја Републике Српске.

– Свјесни смо чињенице да је потребно улагати у институције културе, обновити њихове просторе. Народно позориште расло је са Српском и знамо да без културе нема истинског развоја ни код нас као ни у свијету  – истакла је предсједница Српске.

На питање да ли постоје забрањене теме у Театру Цвијановићева је истакла да умјетност нема и не смије имати цензуру, да је она ван дневно политичких догађаја.

Директор Народног позоришта Ненад Новаковић рекао је да је представа „Дервиш и смрт“ један од најзахтјевнијих пројеката ове културне институције.

Новаковић је поручио да ова културна институција док је предсједница била и премијерка увијек имала подршку, а да су до сада добили највећу финансијску подршку.

Oн је додао да је Позориште док је Цвијановићева била предсједница Владе донијело на колегијуму одлуку да тадашњој премијерки, додијели посебну повељу у знак захвалности за све оно што је као предсједница Владе урадила, и допринијела раду и развоју Народног позоришта Српске. Како је рекао, због њених бројних обавеза, тек данас су успјели да Цвијановићевој уруче повељу.

 

Архива