Додик породици Бјелица даровао икону Светог Јована Крститеља

05.03.2020 Актуелно

Додик је породици Бјелица 13. фебруара уручио кључеве стана, чиме је ријешено стамбено питање ове породице удруженим напором републичког и општинског нивоа, начелника општина Источно Ново Сарајево и Трново Љубише Ћосића и Драгомира Гаговића, као и извођача радова, фирме „Зидар-Република Српска“ из Источног Сарајева.

Додик је рекао да је данас посјетио породицу Бјелица да се увјери да ли је све како треба и да ли им нешто недостаје.

– Видјели смо да је стан који смо додијелили прије неколико дана намјештен. Најважније у свему овоме је задовољство Маринка Бјелице и његове породице, а и држава је успјела да на прави начин реагује – изјавио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је подсјетио да је Маринко Бјелица, који је стоодстотни ратни војни инвалид, у рату изгубио троје дјеце, а да је четврто рањено.

– То је страдалничка породица и дуг који смо имали и као људи и као држава на неки начин је измирен у овом тренутку. Њему треба топла ријеч, посјета и комуникација, а Република Српска остаје посвећена људима и жели да помогне свима који су за њу дали оно највредније што су имали – истакао је Додик.

Он је додао да осјећа и лично задовољство оним што је урађено, те је захвалио на ангажману и начелницима Ћосићу и Гаговићу.

Бјелица, који је на поклон добио икону Светог Јована Крститеља, захвалио је Додику на поклону и посјети, као и предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и начелницима општина Источно Ново Сарајево и Трново.

– Ову икону ћу ставити поред фотографија моје троје погинуле дјеце – рекао је Бјелица, наводећи да му пуно значи подршка и Додикова порука да за све што му треба може да га позове.

Ћосић је рекао да, након куповине стана породици Бјелица, најмање што су локалне заједнице могле да учине јесте да га опреме у договору са српским чланом Предсједништва, како би породица могла у њему живјети, а што је учињено у договореном року од десет дана.

– Ово је примјер гдје сарадња локалних заједница и највишег нивоа власти, одговорност појединаца који воде Републику и појединаца који воде локалну заједницу заједно могу довести до тога да се олакшају животни услови овој категорији људи – рекао је Ћосић.

Гаговић је рекао да је основни разлог због кога је Бјелица из Трнова прешао у Источно Ново Сарајево његова болест, која је узела маха.

– Његова болест тражи да често и у току ноћи мора да дође до љекара, а болница је од Трнова удаљена око 25 километара – напоменуо је Гаговић, додавши да су Бјелици сада у близини и болница и Дом здравља, те да у свако доба дана и ноћи може отићи до љекара, што му је и најбитније.

Архива