Србија кључни фактор стабилности у региону – Везе са Српском никада боље

14.02.2020 Вијести

 

Само заједништво и слога пут су до веће снаге и Србије, али и Републике Српске. То је и кључна порука са обиљежавања Дана државности Србије, који се седми путу одржава у Бањалуци .

– Мислим да само тако треба и да наставимо у том правцу, јер само кад смо заједно смо јачи. Честитам свим држављанима Србије који живе у Републици Српској и свим Србима у Републици Српској Дан државности Србије – рекао је Владимир Николић генерални конзул Србије у Бањалуци.

Честитка је стигла и од предсједнице Републике Жељке Цивјановић. Иако Српска и Србија већ сарађују у областима школства, здравства, привреде, иако односи каже никада нису били ближи, види простор за додатни напредак.

– Ја бих се захвалила на оном што јесу добри односи и брадска љубав коју добијамо од Србије. Велико политичко разумијевање, али исто тако и економска и финансијска подршка и сигурна сам да ће наши односи у будућности, интеграција о којој говоримо већ дуго, добити своје димензије у свим областима – истакла је Цвијановићева.

И ове године награђени су најквалитетнији литерарни радови средњошколаца који су писали о томе шта би мијењали када би могли. Да је Србија кључни фактор региона порука је предсједника републичког парламента.

Честитку поводом Дана државности Србије упутио је и српски члан Предсједништва БиХ. 15. фебруар, као Дан државности, Србија слави у спомен на дан када је у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак и дан када је у Крагујевцу тридесет година послије потврђен први Устав Књажевства Србије – Сретењски устав.

Архива