Тегелтија: АНП више не постоји као документ у Савјету министара

04.02.2020 Актуелно

Он је на сједници Представничког дома парламента БиХ рекао да је АНП био на списку 450 активних докумената, које је нови сазив Савјета министара затекао, али да је са још неким повучен из процедуре.

– Савјет министара одлучио је да се о тим документима обавијесте ресорна министарства и предлагачи како би се изјаснили шта желе да раде са њима. Када је у питању један дио докумената, а међу њима и АНП, предлагач се није изјаснио. Савјет министара донио је закључак да сви предмети о којима се нису изјаснили предлагачи, а старији су од 1. јануара 2019. године, неће бити разматрани у тој форми на сједници овог тијела – објаснио је Тегелтија.

Одговарајући на питање посланика СДС-а Драгана Мектића када ће АНП бити на дневном реду Савјета министара, Тегелтија је нагласио да никада није одређивао шта Савјет министара треба да стави на дневни ред сједнице.

Тегелтија је одговорио и посланику СДА Шемсудину Мехмедовићу да у БиХ нема блокаде средстава прукупљених од акциза и да ће ефекти тог процеса ускоро бити веома видљиви.

Он је подсјетио да су на заједничком састанку представника Савјета министара и ентитетских влада договорени приоритети расподјеле средстава од „Електропреноса“ БиХ и Управе за индиректно опорезивање БиХ, те да је одобрено 120 милиона КМ за инвестиције, односно изградњу и реконструкцију трафостаница и далековода у БиХ.

Тегелтија је посланику СНСД-а Сњежани Бурсаћ Новаковић одговорио да се са Хрватском преговара о категоризацији граничног прелаза у Новом Граду, те да се тај процес споро одвија.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић објаснио је посланику Јасмину Емрићу /А-СДА/ да су односи између БиХ и Њемачке у вези са признавањем возачких дозвола регулисани заједничком декларацијом, коју треба додатно ажурирати због одређених новонасталих проблема.

Архива