Цвијановић: Српска ће задржати своја уставна овлашћења

16.02.2020 Актуелно

 

– Република Српска жели да задржи своје уставне надлежности…и то је моја порука грађанима Српске. Успјећемо у томе, сигурна сам, преко наших институција и њихове снаге – рекла је Цвијановићева у Београду.

Она је у заједничком обраћању новинарима са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком истакла да ће Српска очувати своје уставне надлежности позивањем на оно што су њене вриједности и њена права и да ће Српска бити одбрањена.

Цвијановићева је прецизирала да ће Република Српска то радити политичким методама и средствима.

– Имамо на располагању много политичких средстава, нека нисмо ни искористили. Према томе, Република Српска ће остати неупитна – нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла и да ће одлуке судова /на нивоу БиХ/ које су политички донесене и мотивисане бити третиране на адекватан начин.

– Намјера је да преко нашег засједања у Народној скупштини покажемо какве су девијације прављене у оквиру БиХ под плаштом демократизације и прављења неке функционалне државе, која је дошла скоро па на крај пута – рекла је предсједница Српске.

 

Према њеним ријечима, када се погледа уназад види се да је све оно што је рађено под плаштом приче о функционалности довело до тога да је ова земља сада још већи експеримент него што је била раније.

Цвијановићева је оцијенила и да је због тога БиХ у предколапсном стању.

Она је напоменула да је тако не зато што је то хтјела Република Српска или било који политичар из Српске, него зато што су на томе предано радили и бошњачка политика и руком под руку са многим странцима.

– Вјерујем да ће Република Српска, јака и стабилна, таква и остати – увијек сам говорила да је важно да очувамо наше институције и ово вријеме показује колико је било важно да чувамо наше институције – рекла је она.

Архива