Додик: Нема измјене Дејтонског споразума

17.01.2020 Актуелно

Додик је рекао да је Савјет за провођење мира деградирао и уништио Дејтонски споразум и да су створене многе институције на које БиХ Уставом нема право.

– Србија је гарант Дејтонског споразума, али је она одстрањена од стране међународне заједнице из ПИК-а – рекао је Додик на конференцији за медије у Београду након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.

Он је нагласио да Република Српска брани остатке Дејтона јер је у питању снажан међународни споразум о чијем кршењу свијет није упознат.

Додик је поручио да Република Српска неће остати у БиХ ван оквира овог споразума.

– Нема никаквог Дејтона 2, ни прихватања таквих рјешења Бошњака, а промјене у тој форми значе смртну пресуду за БиХ – истакао је Додик.

 

Додик: Динамизирати вјежбе са Војском Србије

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Београду да је тражио да се динамизира обим вјежби и сарадње Војске Србије и Оружаних снага БиХ, које би могле да се планирају у наредном времену.
 

Додик је рекао након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем да нема намјеру да допусти да се на било који начин игнорише потреба да се са Србијом успостави план заједничке сарадње када је ријеч о војсци.

– То подразумијева војне вјежбе и у БиХ, односно Српској и Србији. Остаје да се види како ће се то рјешавати – рекао је Додик.

Архива