Српска показала хуманост – Број 1411 позван 38.835 пута

22.12.2019 Актуелно

Дјеца – дјеци, грађани, Владе Српске и Србије, остале институције, јавне личности из спорта, културе и забаве, и ове године показала су хуманост, солидарност и заједништво на десетој донаторској вечери у оквиру хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ у Бањалуци под високим покровитељством предсједнице Српске Жељке Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да је солидарност важнија од новца али и да ће ове године он бити усмјерен за изградњу Дневних центара за дјецу с потешкоћама у развоју у Требињу и Бањалуци.

За ову намјену Влада Српске издвојила је 100.00 марака, а Влада Србије 250.000 евра.

Донаторској вечери присуствовали су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министри у владама Српске и Србије, те представници привредног и културног живота Српске и Србије.

Партнери предсједника Републике у овогодишњој хуманитарној акцији били су млади умјетници, талентована дјеца из различитих крајева Српске, који су се умјетничким перформансом укључили у обезбјеђивању помоћи за своје другаре.

До 31. децембра биће активан и хуманитарни број 1411 посредством којег ће грађани моћи да учествују у овој хуманој акцији.

Министарство финансија Републике Српске отворило је код Комерцијалне банке Бањалука рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ за уплате донација физичких и правних лица, а број је 571-010-00002700-15.

Архива