Додик обећао вишемилионску помоћ за пројекте у Невесињу

27.11.2019 Актуелно

Додик је, након састанка са начелником општине Миленком Авдаловићем и послаником у Народној скупштини Републике Српске Илијом Таминџијом, нагласио да ће се лично заложити да буду реализовани пројекти које су кандидовали челни људи Невесиња.

– Потребно је да овдје више помогнемо. Ови пројекти дуго чекају на реализацију – рекао је Додик.

Он је навео да је договорено да се иде у реконструкцију магистралних путева на подручју Невесиња, те уређење путева у градском дијелу општине и приградским насељима.

Додик је навео да за завршетак пројекта пречистача воде, који износи 1,6 милиона евра, недостаје 400.000 евра, те да се обавезао да ће их обезбиједити до фебруара.

– Секундарна канализациона мрежа не може да се шири ако нема пречистача. Имаћемо затворену конструкцију и за кружни ток код спортске дворане до почетка грађевинске сезоне. За реконструкцију Музичке школе обезбиједићемо 300.000 КМ и обнова ће почети на прољеће – рекао је Додик.

Авдаловић је рекао да ће Влада Републике Српске уплатити Невесињу 100.000 КМ за санацију штете од земљотреса, те да ће бити одговорено на све оправдане захтјеве.

– Што се тиче инвестиција у идућој години, договорили смо да се иде у реконструкцију магистралног пута Невесиње-Мостар до федералне границе, затим магистралног пута Невесиње-Гацко, регионалног пута према Берковићима, градњу двије улице у насељима Брежине и Лапчевине у дужини од по 500 метара, кружни ток код спортске дворане. Додик је са разумијевањем саслушао и причу око пречистача која стоји већ седам-осам година на језеру Алаговац – рекао је Авдаловић.

Он је додао да ће Влада Републике Српске са 300.000 КМ помоћи и пројекат изградње канализације за насеља Миљевац, Шеховина и Шајбе.

Таминџија је захвалио српском члану Предсједништва БиХ за подршку коју пружа Невесињу.

Таминџија је подсјетио да су институције Републике Српске посљедњих неколико година у инфраструктурне пројекте уложиле вишемилионска средства, те истакао да ће се и у наредном периоду радити партнерски на многим инфраструктурним и развојним пројектима на подручју Невесиња.

Архива