Јачати економске, образовне и културне везе са Војводином

23.10.2019 Актуелно

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи Републике Српске и Аутономне Покрајине Војводина, те конкретним корацима на даљем јачању економских, образовних и културних веза.

На састанку Цвијановићеве и Милићевића, који је предводио делегацију Владе Војводине, било је ријечи и о активностима Добротворног удружења „Привредник Републике Српске“, које данас промовише прву генерацију стипендиста.

Цвијановићева је изразила задовољство што је у Републици Српској заживјела још једна фондација која је препознала значај улагања у образовање и намјеру да баштини вриједности рада, штедљивости и помагања онима који желе да се образују, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

На састанку, којем су присуствовали представници Српског привредног друштва „Привредник“ из Новог Сада и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, Цвијановићева је изразила пуну подршку раду Добротворног удружења „Привредник Републике Српске“ и њиховој хуманој мисији, а првој генерацији стипендиста пожељела пуно успјеха у школовању и стицању нових знања.

Добротворно удружење „Привредник Републике Српске“ основано је по узору на истоимене, братске фондове из Новог Сада и Загреба, с циљем пружања помоћи даровитој дјеци током школовања, као и приликом запослења.

Архива