Вучић: Захвалност Српској и Додику на будућем меморијалном центру Јасеновац

08.09.2019 Актуелно

– Додик и ја смо се договорили о томе и веома сам му захвалан, као и Српској. Очекујемо да снажна америчка компанија изађе са предлогом како ће да изгледа тај меморијални центар. Велики новац ћемо уложити у Доњу Градину – рекао је Вучић новинарима у Тителу.

Он је изразио увјерење да ће сва српска дјеца и сви људи жељети да, без обавезе, посјете тај меморијалан центар и одају почаст великомученицима.

– Више нико неће моћи да нам забрањује да посјећујемо меморијалне центре и одређује по којим правилима да одајемо почаст – рекао је Вучић.

Коментаришући забрану уласка у Хрватску делегацији Војске Србије која је требало да присуствује обиљежавању Дана јасеновачких мученика, Вучић је рекао да је хрватска полиција била обавијештена о тој посјети.

– Не видим да је у униформи српског војника била каква увреда. Није то усташка униформа. Нека они имају своје истине, а ми ћемо да говоримо једну истину, оно што се догодило – рекао је Вучић.

Он је додао да српски кадети никоме нису сметали у Матхаузену, али да сметају Јасеновцу.

– Не мислим да је далеко дан када ће нам неко говорити – питање је ко је ту у Јасеновцу и да ли је неко страдао – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија наставити да јача све родове своје војске, која мора да буде довољно снажна да „заштити Србију од уљеза“.

– Будући да смо ми војно неутрална земља, морамо да се водимо оном народном – у се и у своје кљусе. Морамо сами да јачамо војску јер не можемо да очекујемо да нам ико помогне. Задовољан сам јер је Војска Србије снажнија него што је била и никад није била јача – рекао је Вучић.

Архива