Велики допринос Милана Јелића јачању Српске

30.09.2019 Актуелно

Цвијановићева, која је на Градском гробљу у Модричи присуствовала помену поводом 12 година од Јелићеве смрти, рекла је новинарима да је важно присјетити се његовог рада, али и показати колико је значајна Српска и да је потребно заједнички јачати њене институције.

Она је истакла да треба чувати успомену на људе који су дали печат развоју Српске и нагласила да је Јелић један од њих.

Цвијановићева је изјавила да институције Српске поштују све што је радио Милан Јелић и да његово име носи фонд који је формиран за талентовану дјецу, омладину и студенте.

– Јелић је био велики човјек који је оставио, прије свега, траг у Модричи, гдје је живио, а нема дијела Српске за који није био везан својим политичким, привредним и спортским ангажманом – рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је новинарима да је Милан Јелић био добар и цијењен човјек који никада не смије бити заборављен.

– Милан Јелић је био добар домаћин, волио је свој народ – нагласио је Крекић.

Додао је да му је срце испуњено радошћу јер Милан Јелић није заборављен, захваљујући људима као што је српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик, као и други функционери ове странке и Републике Српске.

Петар Јелић рекао је да је породица поносна на лик и дјело његовог оца Милана.

– Велики број присустних на помену говори колики је допринос Милан Јелић дао за Српску, Модричу и овај крај – истакао је Петар Јелић.

Он је рекао да ће као знак сјећања на Милана Јелића у наредна два дана бити одржан 10. међународни фудбалски турнир, који је одобрила УЕФА, а учествоваће 14 екипа из земаља бивше Југославије.

Поводом 12 година од смрти Милана Јелића данас је парастос на Градском гробљу у Модричи служио Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Фотије.

Милан Јелић преминуо је у Модричи 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Архива