Шпирић: Власти на нивоу БиХ више стало до европских пара него до миграната

19.07.2019 Актуелно

Шпирић је оцијенио да власт на нивоу БиХ у техничком мандату није у стању да одговори на кључне изазове, а поготово на мигранстску кризу, што је показала и посљедња посјета Бриселу делегације из БиХ.

– Сваки изазов, а поготово мигрантска криза је надрастао власт на нивоу БиХ. Оно што је најгоре јесте да они говоре да Европска унија /ЕУ/ нема одговора на мигрантску кризу када је ријеч о БиХ. Истина је да ЕУ чека одговоре из БиХ, али властима у техничком мандату, које никада које никада нису имале јасан однос према том проблему, више је стало до европских пара него до миграната – нагласио је Шпирић.

Према његовим ријечима, највећи проблем је у томе што ће БиХ бити одређена као регионални стационар за мигранте.

– То није добро ни за БиХ, ни за те несрећне људе који ће се ту наћи – истакао је Шпирић.

Он је додао да је власт на нивоу БиХ показала пуну неспремност, што тјера локалне заједнице, као што су оне из Унско-санског кантона, да се директно обраћају Бриселу и ЕУ, а не институцијама на нивоу БиХ.

– Изгледа да се немају коме ни обратити у Сарајеву. Чуди ме да представници ЕУ разговарају са представницима власти на нивоу у техничком мандату када ни у пуном капацитету нису успјели да ријеше ниједан проблем – рекао је Шпирић.

Архива