Ковачевић: Тачи није позван као представник државе

25.06.2019 Актуелно

 

„То је за нас у Српској најважније. Док год су СНСД и Милорад Додик на власти у Српској за БиХ ће Kосово и Метохија бити искључиво саставни дио Србије, и то се неће промјенити“, рекао је Kовачевић Срни.

Он је нагласио да је недопустиво поређење које прави министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак са његовим прошлогодишњим позивом министру иностраних послова самопроглашеног Kосова Беџету Пацолију да посјети Бањалуку.

„Црнадак је у позивном писму Пацолија титулисао и уважио га као замјеника премијера и министра иностраних послова за разлику од Додика који је у име трочланог Предсједништва упутио писмо Тачију и уз његово име ставио само град Приштину. Питање за Црнатка гласи – како је и чега је Пацоли министар иностраних послова и замјеник премијера ако БиХ не признаје Kосово као државу“, каже Kовачевић.

Према његовим ријечима, покушај креирања афере појавио се у сарајевским медијима и уз Црнаткове коментаре непосредно послије веома успјешних Додикових посјета Будимпешти и Минску гђе је имао срдачне сусрете са предсједницима и премијерима Мађарске, Бјелорусије, Молдавије и Русије.

„Њима је веома тешко чути да се са Додиком у Предсједништву БиХ глас Републике Српске гласно и јасно чује широм свијета и да међународни гласови о Српској сваким даном постају бољи. С друге стране, нека Црнадак настави широм свијета говорити само најгоре о Републици Српској и нека се настави, како је сам рекао, црвењети што долази из Српске. За грађане Српске је најбитније да неће моћи још дуго“, истакао је Kовачевић.

Архива