Милорад Додик поново изабран за предсједника СНСД-а

15.06.2019 Актуелно

 

Додик је реизабран једногласно на Сабору странке у Лакташима, којем је присуствовало више од 1.200 делегата.

На Сабору су изабрани и нови сазив Главног одбора, те Статутарна надзорна комисија.

Додик је захвалио делегатима на реизбору и истакао да је част, привилегија, као и обавеза бити предсједник најјаче политичке странке у Републици Српској.

– Заједно ћемо радити на остваривању наших циљева који су познати. СНСД остаје снага Републике Српске и њеног народа – поручио је Додик.

Додик је истакао да се политика странке коју предводи заснована на стабилизацији, јачању и развоју Републике Српске, а да је главни циљ очување мира.

– СНСД је опредијељен за политику ширења савеза за Републику Српску и данас смо за ово добили подршку. Све наше активности биће у складу са циљевима који су познати – рекао је Додик.

Он је истакао да су га за предсједника једногласно кандидовали сви одбори СНСД-а.

– СНСД у континуитету побјеђује на општим и локалним изборима. Наши појединачни кандидати су, такође, побиједили на изборима, што довољно говори о снази партије – додао је Додик.

Он је нагласио да је на Сабору изабран и Главни одбор странке који ће чинити 499 чланова.

– Изабрали смо и Статутарну комисију и Надзорни одбор странке, што је веома важно. Потпредсједници партије биће бирани на сједници Главног одбора која би требало да буде одржана у наредних мјесец дана – објаснио је Додик.

Он је навео да СНСД жели наставити континуитет побједа на свим ниовима у изборним циклусима који слиједе, за шта има озбиљну структуру и организацију.

– БиХ се мора вратити изворном Дејтону, а не да се овдје мрцваримо. Остајемо привржени конституисању органа на нивоу БиХ, сарадњи са коалиционим партнерима, стабилности, миру, региналној сарадњи, те нашим политикама и не прихватамо уцјене, притиске и било какве штетне одлуке – закључио је Додик.

Представници политичких партија које су у коалицији са СНСД-ом поручили су данас да је ова сарадња допринијела институционалној, политичкој и економској стабилности Републике Српске.

Лидер ДНС-а Марко Павић пожелио је у обраћању на Сабору СНСД-а у Лакташима да ова политичка партија данас изабере људе који ће успјешно водити Републику Српску.

– На путу успјеха Републике Српске желим да СНСД и ДНС буду заједно. Заједно ћемо радити на побољшању свих сегмената живота у Републици Српској и вјерујем да ће наша успјешна сарадња бити још успјешнија, јер морамо сви заједно гледати у будућност – рекао је Павић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић оцијенио је да социјалисти и СНСД успјешно сарађују више од 20 година.

– Наша сарадња је дала велике резултате за развој Републике Српске и желим да тако наставимо. СНСД носи тежак терет одговорности, али вјерујем да ћемо заједнички успјети да одговоримо на све изазове, а циљ мора бити мир и стабилност – истакао је Ђокић.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић пожелио је успјешан рад СНСД-у и избор новог руководства странке које мора имати, како је истакао, много мудрости у овим турбулентним временима.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да СНСД највећа политичка организација у Републици Српској која је изградила национално идеологију.

– У овом ћете имати подршку Уједињене Српске, јер Република Српска може само опстати уз јаку националну социологију – истакао је Стевандић.

Главни национални интерес Србије и српског народа је Република Српска – рекао је предсједник СП Србије Ивица Дачић на 6. сабору СНСД-а. Важно је да смо заједно и да заједно чувамо националне интересе – поручио је.

– Волио бих да неки Срби у Србији воле Србију колико је воли народ у Републици Српској. Социјалистичка партија Србије вам жели много успјеха у даљем раду ваше странке. Живјела Република Српска, живјела Србија – рекао је Дачић.

Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов пожелио је данас Савезу независних социјалдемократа успјех у заштити права грађана Републике Српске у складу са Дејтонским мировним споразумом. Иванцов је оцијенио да је СНСД водећа политичка снага у Републици Српској која ужива повјерење народа.

– Дјеловање СНСД је саставни дио наших билатералних односа, јер је ова партија партнер Јединственој Русији, водећој партији у мојој земљи – рекао је Иванцов у обраћању на Сабору СНСД-а у Лакташима.

Он је прочитао писмо руководства Јединствене Русије које је упућено поводом одржавања Сабора СНСД-а.

У писму је наведено да је успостављање односа двије политичке партије значајно јер се тиме јача узајмна сарадња.

Иванцов је навео да је руководство Јединствене Русије пожељело успјех у реализацији свих планова које има СНСД.

Кинески амасадор у БиХ Ји Пинг поручио је да је Кина против било каквог протекционизма и да је за сарадњу засновану на узајамном поштовању. Ји Пинг је у обраћању на Сабору СНСД-а истакао да Комунистичка партија Кина има добре односе са СНСД-ом.

– Вјерујем да ће наши добри односи бити настављени, а засновани су на узајамном поштовању – рекао је Пинг и пожелио успјешан рад Сабору.

Ји Пинг је оцијенио добром сарадњу Кине и БиХ, посебно у области економије.

Као примјер добре економске сарадње, Ји Пинг је навео Термоелектрану у Станарима, те истакао да није било лако реализовати овај пројекат, али да вјерује да ће таквих пројеката бити и у будућности.
Сабору СНСД-а присуствовали су амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов, амбасадор Кине у БиХ Ји Пинг, предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, лидери ДНС-а Марко Павић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, члан Предсједништва Српске напредне странке Небојша Стефановић, представници Демократске партије Срба у Македонији, Прве СДС-а, те друге званице из политичког и друштвеног живота Републике Српске и БиХ.

фото галерија:

[widgetkit id=“141″]

 

Архива