Цвијановић – Брнабић: Пројекти се реализују предвиђеном динамиком

17.06.2019 Актуелно

На састанку, којем је присуствовао и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, разговарано је о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону, као и реализацији заједничких пројеката из различитих области, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Цвијановићева је оцијенила да је институционална сарадња Српске и Србије на изузетно високом нивоу, те изразила задовољство чињеницом да се започети заједнички пројекти реализују предвиђеном динамиком.

Подршка Србије, како је навела, као најзначајнијег економског партнера, али и ослонца за очување и јачање Српске, видљива је у бројним општинама, кроз реализацију великог броја комуналних и инфраструктурних пројеката, финансираних средствима Србије.

Брнабићева у Бањалуци са
Она је и овом приликом, у име грађана и институција Републике Српске, захвалила руководству Србије на конкретним облицима сарадње и подршке, те истакла да Српску и Србију вежу чврсти политички и економски односи уз висок ниво разумијевања.
Саговорнице су изразиле задовољство чињеницом да је готово у свим областима друштвеног живота постигнут напредак у међусобним односима, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, те истакле неопходност даљег јачања веза, како на институционалном, тако и на економском, културном и образовном плану.

Архива