Влада Српске у Шамац уложила 70 милиона КМ

15.04.2019 Актуелно

Положила је вијенац на централни споменик палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Најавила је да ће из Кабинета предсједнице Српске бити издвојена средства за још једну основну школу у Шамцу.

Пет година од катастрофалних поплава у Шамцу је видљив значајан напредак. Влада Републике Српске у обнову и у неколико инфраструктурних пројеката у претходном периоду уложила је 70 милиона марака. Само у прошлој години, реализовани су пројекти вриједни милион и 300 хиљада марака, половину средстава обезбиједила је Влада која ће наставити да подржава иницијативе и пројекте чија је сврха побољшање квалитета живота грађана, изјавила је Цвијановићева.

– Ми смо се договорили да и ове године наставимо са овом заједничком активношћу улагања. Уз средства која смо већ добили и која су одобрена од Владе Србије и износе 100 хиљада марака за реконструкцију Школе у Обудовцу, направила сам договор да као предсједница Републике Српске интервенишем према једној школи у Горњој Слатини – каже предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић, посјетила је и највећу мјесну заједницу на подручју оштине Шамац, Обудовац у коме је у току изградња дјечијег обданишта средствима Владе Српске, у износу од 200 хиљада марака. Нагласила је да ће средствима Владе Србије од 100 хиљада марака бити санирана и реконструисана Основна школа у Обудовцу.

Цвијановићева каже да се широм Српске улаже у обнове и реконструкције школа и да је до сада инвестирано више од 100 милиона марака.

Архива