Са послодавцима радити у циљу бољег живота свих грађана Српске

02.04.2019 Актуелно

– При томе треба и да радници буду задовољни, јер они стварају добра из којих се црпи оно што је потребно држави – рекао је Вишковић на пријему којем су присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, руководство УУПРС које предводи предсједник Уније Драгутин Шкребић, министри у Влади Српске, представници Народне скупштине, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, синдикалци, као и званице из јавног, привредног, друштвеног, дипломатског и политичког живота Српске, БиХ и Бањалуке.

Жељка Цвијановић (Фото: РТРС)
Жељка Цвијановић (Фото: РТРС)

Вишковић је рекао да би Српска без залагања привредника и њихових добрих резултата имала пуно веће проблеме.

– Рјешење свих будућих проблема су заједнички циљ Владе, послодаваца и социјалних партнера, јер је Српска изнад свега – рекао је Вишковић.

Он је рекао да Влада са послодавцима жели да преговара о свим важним циљевима.

– А то је да креирамо што боља законска рјешења за све. Циљ је смањење оптерећења пореза и доприноса реалном сектору како би се повећале плате у тој области. Циљ је да поправљамо демографску политику и сузбијамо одлив становништва из Српске“, рекао је Вишковић.

Он је оцијенио да су послодавци коректан социјални партнер Владе.

– Они раде у интересу послодаваца, али и цијеле Српске. Што се тиче Владе можемо заједно радити и правити разне искораке за све у Српској – рекао је Вишковић и најавио да се Српска креће ка томе да порезе и доприносе смањи на ниво који је постојао прије 2008. године.

Архива