На јесен нови закон којим ће се поновити да је 9. јануар Дан Републике

01.04.2019 Актуелно

Додик је најавио да ће 9. јануара 2020. најснажније бити обиљежен Дан Републике Српске.

Додик је младим Бањалучанима, члановима ове странке, током „Актуелног часа са предсједником СНСД-а“ који је одржан у Банском двору говорио о лидерству, корпоративном управљању и реформи образовања.

– СНСД-у не треба један лидер, треба нам стотину лидера. Немојте да одустајете од амбиција, од којих и зависи положај младих у странци. СНСД има најбројнији актив младих. Радимо на реализацији програма који су битни младима, попут Сатртап програма за покретање посла – изјавио је Додик.

Као предсједник странке, каже, никада ниједну иницијативу младих није зауставио. Бројност младих у странци, истакао је, потврда је да СНСД води добру политику и да брине о будућности.

– Од младих СНСД-а очекујем да на својим радионицама конципирају нове политике које ће моћи да се успоставе и воде као владине – рекао је Додик и додао да ова странка има најбројније чланство када је ријеч о младима, те да је то показатељ да СНСД о њима води рачуна.

– Ово је десета генерација младих и радује ме да код њих постоји интересовање за разговор о политичким темама. Вечерас је одржана квалитетна расправа и то је знак да овакве скупове морамо чешће да организујемо – рекао је Додик.

Предсједник Градског одбора Младих СНСД-а Бањалука Александар Бузаковић рекао је да је скуп био изузетно посјећен, што показује да су млади из ове странке заинтересовани за политичка питања.

– Имали су прилику да предсједника Додика директно питају све што их занима и добили су одговоре. Мислим да су много научили на вечерашњем скупу – оцијенио је Бузаковић.

Актуелном часу присуствовала је и потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић.

Архива