Легално формирање резервног састава полиције у Српској

11.04.2019 Актуелно

 

Додик је, коментаришући оптужбе предсједника СДА Бакира Изетбеговића да Српска формира паравојску, а оптужује СДА да ради на мобилизацији, истакао да то није први пут да се Српска напада на такав начин.

„Нек ми каже да сам измислио, да сам ја рекао да се муслимани наоружавају за не дај Боже или је он то рекао. И то у два наврата. Исто је рекао и премијер Федерације БиХ. Разлика је озбиљна. Ми овђе што радимо, радимо у складу са стандардима и у складу са законом. А они раде прикривено, кршећи закон“, рекао је Додик синоћ за РТРС.

Сличне конструкције су, каже Додик, стизале и прошле године, када је Република Српска оптуживана да формира паравојне јединице, али се показало да Српска никоме није пријетња.

„Једина сврха формирања резервног састава полиције је боља заштита територије и грађана Српске, посебно због неспособности БиХ да се носи са мигрантском кризом“, рекао је Додик и истакао да таква пракса постоји у свим земљама окружења.

Он је поручио да Изетбеговић не треба да брине и истакао да ниједан резервни ни активни полицијац Републике Српске неће ући у Федерацију ни из ког разлога.

„Може да као грађанин путује, али ништа друго. А као полицајац Републике Српске, по заповијести или команди, то сигурно неће. Али, нисам сигуран да је и друга страна спремна за то“, каже Додик.

Архива