Додик у И. Сарајеву: Готово да нема објекта у чијој изградњи није учествовао СНСД

15.04.2019 Актуелно

– Имамо шта овдје да покажемо. Готово да нема ниједног објекта који је изграђен, а да у томе није учествовао СНСД – од градске куће, преко вртића, музеја, путева, позоришта, трга, дворане, па до болнице – изјавио је Додик новинарима пред почетак сједнице Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево којој је присуствовао.

Он је поновио да политичари вриједе онолико колико могу да покажу шта су оставили иза себе, додајући да СНСД у Источном Сарајеву оставља ријешена значајна питања.

– Приближавамо се ономе што морамо да чинимо још више, а то је да обезбиједимо што је више могуће реално одрживих и добро плаћених радних мјеста. Увјерен сам да ће наша политика наћи одговор и на то питање и да ћемо моћи, дјелујући овдје, да обезбиједимо стабилност, мир, развој и просперитет града Источно Сарајево – истакао је Додик.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да је Додик жељом да присуствује састанку исказао опредијељеност СНСД-а да још више гради и развија Источно Сарајево како у погледу законских рјешења која третирају овај град тако и у погледу свега што је до сада урађено, а односи се на велики број инфраструктурних пројеката, реализованих на овом подручју.

– Предсједник ће бити на сједници и дати подршку ономе што предлажемо, а односи се на функционисање града Источног Сарајева у будућности. Нарочито нам је интересантно оснивање Туристичке организације општине Пале, гдје желимо да покажемо да ни под разно не развлашћујемо град, него га снажимо – изјавио је Ћосић.

Он је нагласио да СНСД жели дати свој допринос евентуалном оснивању аграрног фонда и осталим рјешењима која се тичу дневног функционисања града у смислу стратешких и законских питања.

– Градски одбор СНСД-а већ је израдио Нацрт закона о граду Источно Сарајево којем подршку даје и предсједниик странке. Ми ћемо га упутити према Клубу посланика СНСД-а у Народној скупштини који ће га предложити за усвајање на сједници Народне скупштине. Након усвајања у форми нацрта очекујем да се нађе у јавној расправи и потом буде усвојен у Народној скиупштини -појаснио је Ћосић.

Према његовим ријечима, овим нацртом закона жели се предложити директан избор градоначелника и одборника у Скупштини града Источно Сарајево и тачне надлежности града и односи између општина које чине град и самог града.

– Надамо се да ће након усвајања Закона о граду Источно Сарајево посланици Народне скупштине усвојити измјене и допуне Изборног закона Републике Српске чиме ће бити омогућен директан избор градоначелника и одборника у Скупштини града Источно Сарајево – истакао је Ћосић.

Архива