Додик почаствован присуством на слави код српског патријарха

20.04.2019 Актуелно

Додик је рекао да је његово присуство говори о томе колико патријарх Иринеј води рачуна о Србима из Српске, те да ће и ове године, као и све док га буде здравље служило, бити гост на његовој слави – Ђурђевдану.

Он је навео да данашње окупљање показује да народни идентет и народно јединство не могу да спријече политике, административне мјере нити покушаји да се Срби подијеле тако што би „неки били босански, неки ови или они Срби“.

– Наравно, није успио и ја вјерујем да ће ова врста идентификације јединства јачати у свим сферама, не само комуникацијским. Сада идемо и на образовање и увођење јединственог буквара тако да ће буквар који буде кориштен у Србији бити кориштен и у школама у Републици Српској – истакао је Додик.

Додик је подсјетио да су су Србија и Српска кренуле у велики пројекат обиљежавања страдања у усташком концентарционом логору Јасеновац у Доњој Градини, а да ће реализација пројекта Градина значити да свака врста забране и наметања не може да буде изнад свега и воље народа који то жели.

Архива