Додик: Ништа од нових министарстава у Савјету министара

12.04.2019 Актуелно

 

Додик је рекао да је на протеклим изборима исказана воља народа, иако се нашао неко да то блокира због својих интереса.

„Ми ћемо се можда још идуће седмице срести /са представницима СДА/ и то ће бити крај што се нас тиче, јер не желимо трошити вријеме на безвезне састанке на које долазе расплакани Бошњаци и само нешто траже. Према Уставу, Савјет министара тако се формира да трећина припада Српској“, изјавио је Додик новинарима.

Он је поручио бошњачкој страни да поштује Устав и права Срба.

Додик је оцијенио као непримјерена јучерашња реаговања појединих страних амбасада и прављење хистерије поводом доношења закона о јавном реду и миру.

„То је директно мијешање у наше унутрашње ствари и тражићу од њих појашњење тога. У вези са поменутим законом, ријеч је о демократском процесу и о томе се јавно расправља у Скупштини, ми се у то не петљамо“, рекао је Додик.

Он је нагласио да, на примјер, америчка полиција према закону има јако велика овлашћења, па нема потребе да Амбасада САД „нама држи предавање“.

„Позивам да се престану мијешати у унутрашње ствари. У Српској нико није забранио протесте. Протести на Тргу Kрајине су трајали 200 дана без одобрења и они нама говоре да ми то треба да допустимо. Kреирају ли оне овђе неке процесе? Да ли име је то мало, па хоће да дестабилизују“, рекао је Додик.

Он је рекао да је прошло вријеме када је ОХР у БиХ оцјењивао да ли неки закон ваља или не.

„Ми имамо јасну одговорност према европском путу који је јасан. Што је пракса европских полиција, то ће бити примијењено и овде и ништа друго“, рекао је Додик.

Он је нагласио да новинари, када је ријеч о том закону, неће бити онемогућени да раде свој посао као што инсинуирају поједине стране амбасаде.

„Али, злоупотребе које неки раде нису слобода. Слобода појединаца ограничена је слободама других и то је јасно. Залажем се да новинар има статус државног службеника као што се раније тражило, али то повлачи и неку врсту одговорности“, рекао је Додик.

Архива