Цвијановићевој признање Уније удружења послодаваца Српске

02.04.2019 Актуелно

Цвијановићева, која је добила признање Уније удружења послодаваца Српске за посебан допринос развоју социјалног дијалога, рекла је да је задовољна партнерством које је имала са послодавцима и синдикалцима док је била предсједник Владе, као и зато што је много тога реализовано са послодавцима.

– Добри резултати били су постигнути кроз заједнички социјални дијалог. Нема добрих резултата ако нема заједничког договора чак и када се у нечему не слажете. Ни тада не треба прекидати разговоре – рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је поносна на партнерство са послодавцима, посебно када је Српска излазила из кризе и тражила одговор на велике изазове и препреке са којима је била суочена.

– Циљ је да заједно радимо и доприносимо изградњи Српске. Задовољна сам што има толико много привредника који редовно измирују обавезе према радницима и држави – рекла је Цвијановићева.

Пријему у хотелу „Босна“ присуствовао је и премијер Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, представници Народне скупштине, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, руководство Уније удружења послодаваца Републике Српске, синдикалци, као и званице из јавног, привредног, друштвеног, дипломатског, и политичког живота Српске, БиХ и Бањалуке.

На пријему су додијељена признања бившим предсједницима Уније, као и бившем министру финансија Српске Зорану Тегелтији за унапређење пословног амбијента у Српској.

Архива