Цвијановић: Трпимо штету јер није формиран Савјет министара

02.04.2019 Актуелно

Цвијановићева сматра да су они који највише пропагирају причу о БиХ упали у сопствену замку и блокирали све, што није кривица Републике Српске.

– Постоји низ области, гдје Српску не дотиче да ли ће Савјет министара бити формиран, али и дио због кога трпи огромну штету. Има ствари у којим се очекују активности институција са различитих нивоа власти и гдје смо укључени у функционисање и доношење одлука, а то не може бити урађено. Зато штета постоји – рекла је Цвијановићева.

Једно од питања, каже она, јесте и ситуација у Електропреносу БиХ, у којем има више од 100 милиона КМ које не могу бити употријебљене за инвестирање.

– Дефинитивно постоје потребе у Републици Српској и Федерацији БиХ да та средства буду употријебљена, али не може бити постигнут политички договор Бошњака и Хрвата о структурисању управе Електропреноса БиХ. Зато трпе грађани, наша привреда, а блокиран је и пројекат од 15 милиона КМ који се односи на Бањалуку – каже Цвијановићева.

Она је напоменула да Република Српска може само апеловати да се конституише власт на нивоу БиХ након спроведених избора, али да то за Српску није питање живота и смрти.

Архива