Ковачевић: СНСД све вријеме инсистирао на принципу јединства

27.03.2019 Актуелно

Он је истакао да су састанци делегација СНСД-а с делегацијама ПДП-а и СДС-а, наставак инсистирања СНСД-а да се у Српској направи један широк патриотски блок.

– Још од периода предизборне кампање и одмах послије тога, када је већ било евидентно да смо убједљиви побједници, већ тада смо говорили да желимо да правимо један широки патриотски блок. Ми смо све вријеме инсистирали на том принципу без обзира на поруке које су долазиле с друге стране. Желимо да уважимо и све људе који нису гласали за нас јер сматрамо да су жељели да добију јаку Републику Српску. Све вријеме смо били максимално флексибилни око одређивања тих термина и коначно смо дошли до много бољих порука. Оно што је сигурно јесте да ће постојати сарадња између политичких странака у Републици Српској – напоменуо је Ковачевић.

Како је нагласио, све што се ради – ради се како се не би поновило „оно што се десило прије четири године“.

– Све ово што радимо, радимо да се више не би поновило оно што се десило прије четири године. Нашли смо се у ситуацији да је Бакир Изетбеговић бирао ко ће представљати Републику Српску. И онда је СДА изабрала људе који су изгубили на изборима. Министар иностраних послова, најбитнију министарску позицију је имао човјек из партије која није имала ниједног посланика у Парламенту БиХ. Да имате члана парламентарне већине који није парламентаран. Желимо да имамо што је могуће шири блок, странака које имају легитимитет грађана Републике Српске и да се на нивоу БиХ заштите интереси Републике Српске – поручио је Ковачевић.

Архива