Ковачевић: Миличевићева политика штетна за грађане Теслића

01.03.2019 Актуелно

Ковачевић је истакао да због тога Теслић нема перспективу са садашњим начелником и локалном влашћу која води изолационистичку политику и која не жели комуникацију са органима Српске.

– Нажалост, начелник Теслића се јавно хвалио да је један од ријетких начелника који није ишао да разговара са ранијим предсједником Владе, а садашњим предсједником Републике. На жалост грађана Теслића, то јесте тако, али на срећу таквих начелника је, како и сам Миличевић каже, заиста мало – рекао је Ковачевић Срни.

Према његовим ријечима, мржња према СНСД-у разара СДС.

– То нама и није проблем, али зато јесте несрећа што грађане у појединим општинама у којима СДС столује, држе у стању изолације, ускраћујући им могућност да се кроз пројекте републичких органа унаприједе услови живота на подручју гдје живе – каже Ковачевић.

Коментаришући Миличевићеве изјаве у вези са периодом док је власт у Теслићу обављала коалиција предвођена СНСД-ом, Ковачевић је нагласио да је Миличевић необавијештен.

– Да нешто о томе зна, онда би знао и да су за вријеме локалне управе на челу са СНСД-ом и републичке власти СНСД-а на подручју теслићке општине и самог града реконструисани бројни школски објекти и путни правци, изграђена спортска дворана, а Теслић је управо захваљујући СНСД-овој политици повезан магистралним путем са Бањалуком – подсјећа Ковачевић.

Он је додао да је теслићка локална власт, предвођена начелником Миличевићем, преспавала вријеме у којем су начелници и градоначелници из свих крајева Српске, без обзира на политичку припадност, договарали и реализовали пројекте са институцијама Републике Српске.

– Што се тиче СНСД-а и наших људи у Влади Српске, они ће наставити да раде посао у најбољем интересу грађана свих градова и општина Српске. Надам се да ће коначно и у Теслићу добити партнера који жели сарадњу и којем је интерес грађана Теслића битнији од страначких интереса – каже Ковачевић.

Он је истакао да радује то што Теслић и у новим плановима Владе није запостављен и што ће бити изграђена нова фискултурна дворана и додатни учионички простор, обављена реконструкција објекта Основне школе „Петар Петровић Његош“ у граду у вриједности већој од 600.000 КМ, као и што ће бити санирано неколико школских објеката у теслићким селима.

– Заслуге за реализацију свих ових пројеката и те како има и бивша предсједница Владе и актуелна предсједница Републике Жељка Цвијановић. То су њени земљаци, грађани Теслића, препознали и убједљиво је подржали на изборима. Вјерујем да ће слично поступити и у недјељу – истакао је Ковачевић.

Архива