У Београду ће 5. априла бити потписан споразум о појефтињењу роминга

04.03.2019 Актуелно

„БиХ је неоправдано застала на питању придруживања споразуму о ромингу у региону. Једина је која није дала сагласност на споразум који треба да се потпише 5. априла у Београду“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бриселу, поводом информације да су почетком фебруара поједине надлежне институције из БиХ званично затражиле одгађање потписивања овог споразума.

Он је истакао да је Предсједништво БиХ у цјелини спремно да већ сутра да налог и обезбиједи прихватање и подршку спразума о појефтињењу роминг услуга за подручје западног Балкана.

„БиХ ће сигурно бити земља која ће 5. априла потписати споразум у Београду што нашим грађанима даје могућност јефитинијег ромнига у региону, а свакако и смањење цијена роминга за земље ЕУ до коначног укидања тих трошкова“, рекао је Додик.

Предсједавајући Предсједништва БиХ осврнуо се и питање акредитације високошколских установа у БиХ, истичући да се не смије дозволити да иједан универзитет у БиХ изгуби могућност да аплицира на квалитетне изворе подршке по различитим нивоима који долазе из ЕУ.

„Због тога ћемо морати ово питање веома брзо ставити на дневни реди и да га отклонимо како нико не би имао штету на том плану. Захваљујем се ЕУ што и то примјећује као потребу да се помогне прије свега универзитетима и студентима у БиХ у цјелини“, рекао је Додик.

Архива