Посао најбољим студентима – највећи успјех Владе у протеклих 100 дана рада

29.03.2019 Актуелно

 

„Срећан сам због чињенице да су Влада Републике Српске и премијер Радован Вишковић подржали приједлог МСД-а из 2017. године да се најбољи студенти са оба јавна универзитета запосле у јавна предузећа. Они ће као приправници у јавним предузећима почети да раде од 1. априла. Ако могу да кажем шта је највећи успјех овог сазива Владе у првих 100 дана рада, онда је то ова одлука“, истакао је Шулић.

Он је рекао да је као млад човјек и народни посланик СНСД-а који свој живот формира у Републици Српској, срећан јер Република Српска стоји иза својих најбољих студената и покушава да све младе и оно најбоље што има задржи на овим просторима.

„На трећем савјетовању СНСД-а одржаном у Бијељини 2017. године, које је отворио предсједник СНСД-а Милорад Додик, договорена је максимална подршка младим људима и најбољим студентима, договорена су већа давања кроз стартапове и први посао а све с циљем задржавања нашег младог и способног кадра“, подсјетио је Шулић.

Он је навео да је након савјетовања СНСД-а урађен озбиљан и велики посао.

„Све политике које смо тада предложили полако и сигурно доживљавају своју примјену у пракси, а утврдили смо нову енергију и правце јер СНСД има потенцијал и снагу да спроводи политике очувања Републике Српске“, закључио је Шулић.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је јуче у Бањалуци да је Влада донијела одлуку да 34 студента генерација са два јавна универзитета у Источном Сарајеву и Бањалуци добију посао у јавним предузећима.

„Они ће као приправници у јавним предузећима почети да раде од 1. априла. Ако могу да кажем шта је највећи успјех овог сазива Владе у првих 100 дана рада, онда је то ова одлука“, рекао је Вишковић, на чију иницијативу на је Влада донијела ову одлуку.

Архива