Понедјељак нови приједлог за састанак са СДС-ом и ПДП-ом

22.03.2019 Актуелно

 

Додик је рекао да је крајње вријеме да се зна да ли те двије партије улазе у српски блок на нивоу БиХ с обзиром на то да се сљедеће седмице очекују завршни састанци у вези са формирањем Савјета министара.

„СНСД стоји на располагању и ми ћемо понудити да сљедећи термин буде у понеђељак поподне, јер у уторак и сриједу морамо на друге састанке, или да то буде неки други дан који они желе, али што је прије могуће. Имајући у виду најаве завршних састанака у вези са формирањем Савјета министара сматрао сам да је потребно да то урадимо данас како би у идућој седмици у којој очекујемо те завршне састанке имали јасну слику о свему“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Kоментаришући став СДС-а и ПДП-а да за данас планирани састанак који је сазвао СНСД буде одгођен, Додик је рекао да је можда разлог објективан.

„Разумијем да су људи заузети и њихово опређељење да се састанемо. Разговарао сам са лидером СДС-а /Вукотом Говедарицом/ у вези са заказивањем тог састанка и стално је говорио да то треба да урадимо у наредном времену и да треба нешто посебно да се организује, али сада смо дошли у позицију да је крајње вријеме да кажемо да то јесте или није“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, за нови понуђени термин неће послати позив, већ ће покушати да исконтактирају са руководством СДС-а и ПДП-а.

„Ако прихвате написаћемо позив, а ако не прихвате одредићемо неки други датум. Али, сматрам да све ово постаје безвезно. У суштини за састанак нису потребни позиви. Довољно би било да, сходно интересима које заједно имамо, рашчистимо ситуацију“, рекао је Додик.

Он је истакао да нико у овом случају никога не тјера ни на шта.

„Ми имамо нашу репрезентацију у Сарајеву, она се састоји од онога што је СНСД окупио до сада. Ако ту уђу још СДС и ПДП биће одлично, ако не уђу имамо сасвим довољан капацитет да можемо да идемо даље“, рекао је Додик.

Kоментаришући изјаву високог функционера СДС-а Мирка Шаровића да је циљ СНСД-а да у власт увуче СДС како би подијелили одговорност за пут ка НАТО-у, Додик је истакао да Шаровић не треба да претпоставља шта је циљ СНСД-а.

„Нека се он бави својом организацијом, а не нашом. Он покушава да држи лекције о томе шта је потребно неко да ради. Ми имамо јасне политике, препознајемо политичке догађаје и питања, креирамо одговоре и тих одговора се држимо. Ми немамо проблеме ни са НАТО-ом, нити са било ким, можда он има. Није потребно да се у јавном простору ствари на тај начин постављају прије него што разговарамо“, нагласио је Додик.

Он је истакао да не претпоставља шта је политика СДС-а, већ да то зна, као и у каквом је стању њихова организација, али да о томе не говори јавно, јер је то њихов проблем.

Архива