Додик: Жене – стабилнији дио структуре СНСД-а

06.03.2019 Актуелно

Додик је истакао значај улоге жена у СНСД-у у којем су од 192.000 чланова око 90.000 жене, те изразио увјерење да су оне и најоданији дио структуре партије.

– Зато је велики број наших жена на значајним мјестима, од предсједника Републике, начелника, посланика, министара, што довољно говори о томе шта мислимо о женама у нашој организацији – рекао је новинарима Додик који је у Лакташима присуствовао прослави поводом Међународног дана жена – 8. марта коју је организовао општински Актив жена СНСД-а.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да су окупљања жена поводом 8. марта постала стална пракса у овој странци, те да је то прилика да СНСД покаже своју политичку снагу.

– Актив жена интегрисан је у СНСД који је као зрела политичка партија дао прилику женама да се покажу на разним позицијама, да креирају политику, као и да врше важне функције као што је предсједник Владе, те да буду у саставу Владе, али и на важним директорским мјестима – рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да су жене СНСД-а својим активизмом значајно допринијеле циљевима странке, а то су стабилна Република Српска, мир, развој и изградња Републике.

– Циљ нам је да од наше републике направимо боље, сигурније мјесто за све генерације које ће доћи, за нашу дјецу и за дјецу наше дјеце – рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић честитао је свим чланицама Актива жена СНСД-а 8. март, те захвалио руководству странке на сталној подршци у раду и ативностма.

Предсједник Актива жена СНСД-а Општинског одбора Лакташи Сњежана Келечевић изразила је задовољство радом и активношћу чланица овог одбора које су увијек спремне да дају максимум у постизању резултата.

– Вечерашњу прославу организовали смо поводом обиљежавања 8. марта да бисмо се нашим чланицама бар дјелимично захвалили за сав рад и труд. Ми смо бројна организација са 44 одбора, а вечерас је са нама око 1.200 чланица – рекла је Келечевићева.

Архива