Додик: Жене одане и посвећене партији (ФОТО)

22.03.2019 Актуелно

Додик је новинарима у Омарској, гдје је приједорски актив жена СНСД-а организовао прославу 8. марта, рекао да су осмомартовске прославе нека врста захвалности за све оно што су жене СНСД-а чиниле у међувремену.

– Наша приједорска организација једна је од најорганизованијих, најбољих и најмасовнијих и оне често, неколико пута у години, праве овакве манифестације. Ово је мјесто гдје желимо да се захвалимо за све што чине наше знане и незнане активисткиње, и да им поручимо да су дио велике породице СНСД-а – рекао је Додик.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да је ово традиционално окупљање као и у свим градским и општинским одборима поводом 8. марта и да је то прилика да се захвале активисткињама, чланицама СНСД-а на свим напорима које улажу да би СНСД функционисао и остваривао своје политике.

– Као предсједник Републике и раније предсједник Владе, наше чланице које су министрице, директорице, које су народни посланици и на различитим позицијама, које су начелнице, одборнице – све заједно чинимо велики тим и показујемо заправо саме у пракси да је улога жена у СНСД-у равноправна и једнака са нашим мушким колегама. Заједно креирамо и спроводимо политике и заједно радимо и градимо бољу Републику Српску – поручила је Цвијановићева.

Предсједница Актива жена СНСД-а Приједор Горана Босанчић рекла је да је у приједорском СНСД-у положај жена исти као и положај мушкараца, како је рекла, равноправан и изванредан.

– Жене чине половину састава СНСД-а у Приједору као и у читавој Републици Српској. Жене су важан дио и, најважније, никада нису издале своју партију и цијене и воле предсједника. Учествују у свим активностима и доста доприносе изборним резултатима – додала је Босанчићева.

Прослави у Омарској присуствовала је и предсједница Актива жена СНСД-а Нада Тешановић, комплетно руководство Градског одбора СНСД-а, те неколико стотина чланова и симпатизера ове странке.

Архива