Додик уручио Хану одговоре на упитник

04.03.2019 Актуелно

Уручењу одговора на додатна питања из Упитника претходио је састанак Додика са Ханом и високим представником Европске уније за спољне послове и безбједносну политику Федериком Могерини.

Након тога, почео је састанак Додика и Хана у четири ока, по чијем окончању се очекује заједничка конференција за новинаре.

Европска комисија је додатна питања БиХ доставила 20. јуна прошле године, а највећи број односио се на политичке критеријуме – 106, затим на поглавље социјална политика и запошљавање 43, поглавље транспортна политика 38, поглавље правда, слобода и безбједност 36, те на економске критеријуме 33.

Сврха достављања одговора на додатна питања је појашњење претходно достављених одговора на питања из Упитника Европске комисије, њихова допуна или ажурирање информација.

Одговарање на додатна питања Европске комисије дио је цјелокупног процеса који има за циљ припрему мишљења о захтјеву за чланство БиХ у ЕУ, а у којем ће Европска комисија дати детаљну анализу стања у земљи и оцјену спремности да се пређе у наредну фазу односа са ЕУ.

Архива