Цвијановићева у Румунији – Састанак са предсједником Комитета регија ЕУ

13.03.2019 Актуелно

Уочи Самита, предсједница Српске састала се са предсједником Комитета регија Европске уније (CoR) Карл-Хајнцом Ламберцом са којим је разговаралаo актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те о могућим програмима и активностима Комитета регија ЕУ у контексту придруживања БиХ Европској Унији.

Цвијановићева је изразила опредијељеност институција Републике Српске европском путу, уз пуно уважавање Дејтонског споразума и уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ, те нагласила да се сва питања везана за процес европских интеграција морају рјешавати уз поштовање принципа и правила усаглашеног система координације.

На састанку са Ламберцом, предсједница Републике Српске затражила је од Комитета регија ЕУ подршку у процесу европских интеграција Републике Српске и БиХ, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Осми по реду, Европски самит регија и градова, који се организује сваке двије године, окупиће више од хиљаду политичара и стручњака из различитих области из цијеле Европе, који ће расправљати о будућности Европске уније, као и о улози локалних и регионалних власти у процесу доношења одлука.

 

Архива