Цвијановић: Дипломате из Српске промовисаће њене ресурсе у свијету

29.03.2019 Актуелно

Састанку су присуствовали Биљана Гутић Бјелица, амбасадорка БиХ у Мађарској, Милица Ристовић Крстић, амбасадорка БиХ у Грчкој, Славиша Ћеранић, амбасадор БиХ у Румунији, Боро Бронза, амбасадор БиХ у Швајцарској и Синиша Бенцун, новоименовани амбасадор БиХ у мисији ОЕБС-а.

Новоименовани амбасадори БиХ из Српске упознали су предсједницу Републике о активностима и плановима за предстојећи дипломатски ангажман и нагласили да ће дати пуни допринос унапређењу свих видова сарадње Републике Српске и БиХ са земаљама у које су распоређени.

Цвијановићева је пожељела дипломатама из Републике Српске пуно успјеха у мандатном периоду и изразила увјерење да ће представљање и интересе Српске заступати на најбољи могући начин.

Предсједница Српске је истакла значај економске дипломатије и изразила очекивање да ће дипломате у земљама пријема промовисати значајне привредне и природне ресурсе са којима располаже Република Српска.

Оцијењено је да постоје бројне могућности и потенцијали за сарадњу и да у њиховом развоју и унапређењу улога дипломата БиХ из Републике Српске има велики значај, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Архива