Цијене роминга могу бити ниже за 80 одсто

05.03.2019 Актуелно

– Имамо ситуацију да грађанима БиХ може да се смањи цијена роминга у региону, а касније и са цијелом Европом за 80 одсто и ту нема договора. Шта се ту има и договарати, то се једноставно мора прихватити. Једино БиХ одбија да потпише тај споразум зато што постоје интереси одређених компанија – рекао је Додик.

Он је истакао да је данас разговарао са директором компаније „М:тел“ у Републици Српској.

– „М:тел“ је спреман да поштује одлуке везане за роминг, јер је и сама Србија пристала на то. Петог априла тај споразум се потписује, а од првог јула требало би да цијене буду ниже за 80 одсто – појаснио је предсједавајући Предсједништва.

Додик је изјавио да је разговарао и са хрватским чланом Предсједништва БиХ Жељком Комшићем који се слаже да се овај споразум потпише.

– Али господин Џаферовић сматра да треба то још да разматрамо. Њему нешто није јасно око тога, што говори опет да „БХ Телеком“ хоће у том периоду да добије на вријему и нове приходе – појаснио је он.

Додик наглашава да је ово питање суштински интерес грађана.

– На оваква питања не треба трошити снагу. Зашто би ми плаћали 80 одсто већу цијену и више него било ко други из Србије, Црне Горе или земаља Европске уније. Ако на ово губимо вријеме, треба се запитати каква је ово земља која не штити своје грађане – истакао је Додик.

Архива