Вишковић: Влада ће прихватити рјешења синдиката и послодаваца

06.02.2019 Актуелно

– Закон о раду мора се мијењати у неким техничким детаљима, али се неће направити неки значајнији искорак – рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци, коментаришући ефекте Закона о раду, који је усвојен прије три године.

Он је најавио да ће већ сутра на сједници Владе бити усвојен програм рада Владе који ће бити достављен Народној скупштини Републике Српске.

– Нереално је очекивати да се они /синдикат и послодавци/ договоре, али је исто тако нереално и да сву одговорност пребаце на Владу – рекао је Вишковић.

Он је додао да незадовољство долази са обје стране, а онда, рекао је, Влада треба да се опредијели између једних или других.

– При доношењу Закона о раду тражило се компромисно рјешење које ће задовољити обје стране, те им и предлажем да се договоре и како се договоре Влада ће прихватити такво рјешење – рекао је Вишковић.

Он је нагласио да ће се Влада понашати као и до сада, те ће покушати наћи „златну средину“, јер очигледно нема компромиса и договора, већ се ради, како је рекао, о два супротстављена табора са дијаметрално супротним мишљењима гдје се Влада стално појављује у улози арбитра.

Вишковић је подсјетио да се синдикат и послодавци нису могли договорити ни о најнижој плати у Српској, па су и то пребацили на Владу Српске.

Архива