Вишковић у Лакташима: Влада улаже у развој општине

01.02.2019 Актуелно

 

Вишковић је рекао да ће посјетити све општине и градове у Српској како би се видјело шта је урађено на спровођењу пројеката и како би се евентуално понудила помоћ.

„Данас сам у општини Лакташи. Одобрено је 2,5 милиона КМ за различите пројекте у прошлој години. Дио је завршен. Сада се чека почетак грађевинске сезоне, како би се завршили започети пројекти“, навео је Вишковић.

Он је оцијенио да су и локалне заједнице уочиле неправилности у наплати пореза на непокретности, јер неки објекти у тим мјестима нису пријављени или су пријављени на знатно мању квадратуру.

„Разговараћу са руководством Пореске управе у вези са рјешавањем тог проблема. Лакташи од тог пореза убиру око милион КМ. Ако би људи заиста плаћали тај општински порез у складу са имовином коју имају, он би Лакташима донио два пута више новца“, рекао је Вишковић.

Начелник Лакташа Ранко Карапетровић захвалио је Вишковићу за интересовање за проблеме ове општине који треба да буду рјешавани.

„Причали смо како да уједначимо критеријуме на плану финансирања општина и унаприједимо стање у том смислу. Пројекти које је Влада финансирала – вртић у Александровцу и амбуланта у Слатини се завршавају и радови иду предвиђеном динамиком. Надам се да је премијер Вишковић задовољан нашим учешћем у тим радовима“, рекао је Карапетровић.

Вишковић је посјетио и постројења лакташке компаније „Калдера“, која је производно-услужно предузеће у секторима електроенергетике и телекомуникација.

Архива