Ковачевић: СНСД-у народ дао кључ за формирање власти

22.02.2019 Актуелно

– Веома је тужно чак и слушати Младен Босића како тугује због тога што им је изостала подршка СДА на коју су навикли. Тужно је и то што Босић као једини квалитет /предсједника СДС-а/ Вукоте Говедарице види у томе што никада није показивао било какву склоност за сарадњу са /предсједником СНСД-а/ Милорадом Додиком и представницима власти у Српској, док је и те како показивао спремност да сарађује са /предсједником СДА/ Бакиром Изетбеговићем и СДА – оцијенио је за Срну Ковачевић.

Према његовим ријечима, очигледно је да се у политици СДС-а на том плану неће ништа промијенити.

– Очигледно је да ће СДС, за разлику од СНСД-а који представља Бањалуку у Сарајеву, наставити да представља Сарајево у Бањалуци – нагласио је Ковачевић.

Он указује да у СДС-у постоји и друга струја са јасним ставом да је то странка из Републике Српске која мора да сарађује са оним који представљају већинску вољу народа у Српској и да коначно и она треба допринијети циљу да Српска буде боље мјесто за живот, а не да само упразно критикује, а никада ништа не уради за грађане који јој дају повјерење.

Босић тврди да је Додик успио да оформи групу функционера у СДС-у који га заступају и преко којих жели да оствари контролу над странком. Босић каже да никада није примијетио да је Говедарица показивао било какву склоност за сарадњу са Додиком.

Он је истакао и да је СДА кључ законодавне власти на нивоу БиХ дала Додику.

Архива