Српска за европске интеграције, подршка Норвешке

22.02.2019 Актуелно

На састанку је разговарано о активностима и мјерама које ће се проводити у оквиру процеса европских интеграција у БиХ, те о могућностима и начинима улагања у Републику Српску, наведено је у саопштењу Бироа Владе за односе са јавношћу.

Рустенова је истакла да амбасада Краљевине Норвешке пружа подршку институцијама у БиХ на европском путу, те да су од прошле године удвостручили развојну подршку за БиХ кроз различите пројекте.

Вишковић је истакао да је Влада Република Српске опредијељена за европске интеграције, као и да су међу кључним приоритетима у раду Владе развој и улагања у реални сектор, повећање плата, повећање стандарда грађана, унапређење пословног амбијента и растрећење привреде.

Говорећи о активностима које се предузимају на унапређењу пословног амбијента, Вишковић је упознао амбасадорку са појединим законским рјешењима који ће се ускоро наћи у републичком парламенту, а односе се на растерећење привреде, као и мјерама које ће бити креиране као подршка инвеститорима, новом запошљавању и улагањима.

Овом приликом прерађивачки сектор и ресурси са којима располаже Република Срспка у областима производње и прераде здраве хране оцијењени су као добар потенцијал за успостављање сарадње са заинтересованим инвеститорима.

Досадашња сарадња Владе Републике Српске и Владе ФБиХ је оцијењена као добра и овом приликом је истакнуто да би формирање власти на свим нивоима било од велике важности по питању креирања привредних и економских рјешења и провођења реформских активности на унапређењу економског и привредног амбијента.

Архива