Теслићу потребни људи који знају да комуницирају са Владом

25.02.2019 Актуелно

„Cваки пут када ораганизујете референдум или опозивате начелника то подразумијева да је ријеч о озбиљним стварима и темама. Било је потребно да се премијер /Радован Вишковић/ и ја упознамо о мотивима, разлозима и шта овђе окупљени одборници мисле о овој ситуацији, зашто су се упустили у ову политичку активност“, рекла је Цвијановићева новинарима, након одржаних састанака са дијелом политичких субјеката и одборника у Скупштини општине Теслић, а након тога и са теслићким одбором СНСД-а.

Она каже да је током састанака, којима је присуствовао и Вишковић, који је потпредсједник СНСД-а, добила исти одговор, а то је да Теслић заслужује боље, да име одговорне људе који могу кандидовати пројекте, те да знају разговарати са Владом Републике Српске и остварити контакте и са институцијама на нивоу БиХ.

„Оно што је проблематично за Теслић је да неколико година живи у изолацији. Морам са жаљењем да констатујем да локална власт није искористила све оне прилике које је могла чињеницом да има неколико људи који су високопозиционирани на политичком небу Републике Српске, а који су могли да буду најбољи заговорници и помагачи у реализацији таквих пројеката“, навела је Цвијановићева, која је и предсједник Републике Српске.

Она је оцијенила да то све није реализовано првенствено због, како је рекла, „мржње према СНСД-у“ и што ти људи нису успјели формирати власт на нивоу Републике Српске.

„Вјероватно су због све те фрустрације и мржње одлучили заправо да Теслић вуку низбрдо, умјесто да се иде степеницама напријед. То је била порука свих нас са ових састанака“, рекла је Цвијановићева.

Она је најавила нови циклус пројеката у Теслићу које дијелом води Влада и предсједник Српске, када је ријеч о реконструкцији школа и изградњи фискултурне сале, те изразила наду да ће то средствима подржати и Влада Србије.

Цвијановићева каже да је потребно реализовати комуналне пројекате у избјегличким насељима, чије су листе приоритета већ направљене.

„Републичка власт наступа сама гђе год може, доноси одлуке и дефинише потребе. Свуда гђе зависимо од локалне власти морам рећи да нисмо успјели реализовати пројекте“, рекла је Цвијановићева.

СНСД је заједно са коалиционим партнерима покренуо процедуру опозива садашњег начелника општине Теслић Милана Миличевића на сједници Скупштине општине 27. децембра прошле године, да би на сједници одржаној 31. јануара одборници донијели одлуку о његовом опозиву.

Kао датум за непосредно изјашњавање грађана о томе тајним гласањем одређен је 3. март.

У одлуци о опозиву наведено је да Миличевић „није обезбиједио извршавање закона, других прописа и општих аката, те да не спроводи одлуке Скупштине општине Теслић и стратешка развојна документа“.

Архива