Питање опозива Миличевића излази из сфере политике

25.02.2019 Актуелно

 

Вишковић је данас у Теслићу, након састанака са локланим политичким субјектима и одборницима, те теслићким одбором СНСД-а, којима је присуствовала и предсједник Српске Жељка Цвијановић, рекао новинарима да су институције Српске спремне да помогну становницима ове општине.

Он је напоменуо су међу одборницима коју су гласали за опозив Миличевића скоро све политичке опције, као и странка из које је начелник општине.

Наводећи да је уочио лоше стање и стагнацију у општини Теслић, Вишковић је оцијенио да су одборници донијели праву и закониту одлуку, с намјером да ова локална заједница крене набоље, те изразио наду да ће то препознати и Теслићани и о томе се изјаснити 3. марта.

Предсједник теслићког Општинског одбора СНСД-а Драган Богданић рекао је да је захвалан што су Вишковић и Цвијановићева упознати о томе да одлука о опозиву начелника општине Теслић није хир, већ потреба свих становника, с обзиром на то да постојећи систем власти не функционише у овој локалној заједници.

Он је истакао да је увјерен да ће становници Теслића подржати опозив Миличевића, да би се послије 3. марта ова локална заједница вратила на мјесто које заслужује, а уз подршку институција Републике Српске и БиХ.

Богданић је позвао и локални СДС да учествује у изградњи бољег Теслића.

Kандидат СНСД-а на изборима за начелника општине Теслић је Богданић. Његова кандидатура усвојена је 20. фебруара на заједничкој сједници Извршног комитета и Предсједништва Општинског одбора СНСД-а Теслић.

Из теслићког СНСД-а наводе да ће Богданићеву кандидатуру предложити коалиционим партнерима са којима чине нову скупштинску већину у Теслићу, те поручују да су спремни да чују и њихове приједлоге.

СНСД је заједно са коалиционим партнерима покренуо процедуру опозива актуелног начелника општине Теслић Милана Миличевића на сједници Скупштине општине 27. децембра прошле године, а на сједници одржаној 31. јануара одборници су донијели одлуку о његовом опозиву.

Kао датум за непосредно изјашњавање грађана о томе тајним гласањем одређен је 3. март.

У одлуци о опозиву наведено је да Миличевић „није обезбиједио извршавање закона, других прописа и општих аката, те да не спроводи одлуке Скупштине општине Теслић и стратешка развојна документа“.

У теслићком СНСД-у истичу да опозив представља и одговор на шестогодишњу „лошу владавину СДС-а у овој општини“. 

Архива