Поступак Турковићеве – доказ приватизације представљања БиХ

27.02.2019 Актуелно

Она је рекла да је згрожена поступком Турковићеве која је спријечила да Културно-умјетничко друштво младих Босиљак из Дервенте учествује на међународном фестивалу у тој земљи.

– То показује до које мјере су људи у државној заједници, која је сложена, представници одређених политика, приватизовали институције, јавне функције и представљање земље, у којој треба да су сви једнако заступљени“, рекла је Цвијановићева новинарима у Маховљанима код Бањалуке.

Она је истакла да особа попут Турковићеве не заслужује да представља било кога.

– Многи су у дипломатији годинама, али показују да нису салужили да било кога представљају – рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да 1. март није празник у Републици Српској. „То није никакав празник државности и не садржи симболику због које би сви требало да буду поносни. Овај дан многе асоцира на смрт, мржњу и све оно што се дешавало“, рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да се на тај дан догодило убиство српског свата и нетрпељивост према застави.

– Српску за тај дан вежу мрак и страдање – поручила је Цвијановићева.

Културно-умјетнички руководилац Друштва Стана Наградић рекла је да КУД „Босиљак“ из Дервенте није отпутовао у Катар на Међународни фестивал фолклора јер му је амбасадор БиХ у тој земљи Бисера Турковић забранила да наступа и представља БиХ уколико КУД не жели да учествују на обиљежавању 1. марта.

Архива